Potřebujete radu nebo pomoc od administrátorů? Nebo si chcete jen tak popovídat s ostatními uživateli? Pokud ano, tak neváhejte a připojte se na oficiální IRC kanál #ne-e.net.

Co je to IRC?

IRC (Internet Relay Chat) je praotec chatu a zároveň jeho nejvyspělejší a nejefektivnější podoba. Oproti klasickým webovým chatům (xchat.cz, lide.cz), kde čekáte na obnovení stránky několik sekund, zde napíšete text, zmáčknete ENTER a do sekundy mohou číst vaši zprávu ostatní. Máte zde na výběr z mnoha stovek serverů, na každém tisíce kanálů (mistností).

Jak se na kanál #ne-e.net připojím?

Máte dvě možnosti. Pro nezkušené uživatele existuje IRC Gateway, kde stačí vyplnit Nickname a název kanálu (v našem případě je to #ne-e.net). Pro zkušenější nebo odvážnější uživatele existují IRC klienti, např. mIRC. V případě mIRC stačí klienta nainstalovat, vyplnit nejdůležitější údaje a připojit se.

Server: irc.i.cz
Port: 6667
Channel: #ne-e.net

by Koki

Připojení pomocí prohlížeče Opera

Je to velice jednoduché. Klikneme na nástroje -> správce účtů... -> přidat -> vybereme chat (IRC), klikneme na další -> do pole jméno uživatele napíšeme své jméno a příjmení, do pole adresa el. pošty používanou e-mailovou schránku a opět klikneme na další. Do pole přezdívka zadáme svůj nick a klikneme na další. Do pole vyberte síť, nebo zadejte jméno serveru napíšeme irc.i.cz a klikneme na dokončit. Poté klikneme na přidat, do pole Místnost napíšeme ne-e.net a jsme v oficiálním kanálu ne-e.net.

Znovupřipojení pomocí prohlížeče Opera

Klikneme na chat na postranní liště, zobrazí se nám seznam místností a klikneme na ne-e.net.

by Tondys

Autor: Koki.v3 | Vloženo: 1. září 2006

© 2024 NE-e.net, Všechna práva vyhrazena.

Provozovatelem služeb na webu NE-e.net je Martin Veverka. Provozovatel neodpovídá za obsah umístěný uživateli systému a vyhrazuje si právo kdykoliv server a všechny údaje a služby jím provozované změnit, pozastavit nebo zrušit.

RSS | Nabídka služeb | Časté dotazy